BURDUR / BUCAK - Bucak Şehit Muhittin Talha Çalışkan Anadolu İmam Hatip Lisesi

Tem

Anadolu imam hatip liseleri ile Anadolu liselerinde okutulan dersler hakkında...

Anadolu İmam Hatip Liselerinin tamamında öğrenciler Fen Bilimleri veya Sosyal Bilimler alanındaki dersleri Anadolu liseleri ile eşit olarak almaktadır. Çünkü 9. ve 10. sınıflarda dersler ve ders saatleri bütün lise türlerinde aynıdır. 11. ve 12. sınıfta öğrenciler ilgi alanlarına göre ders seçmekte ve Anadolu liseleri ile eşit sayıda akademik dersleri okumaktadır. Anadolu imam hatip liselerinde öğrenciler 11. sınıflarda 16 saat, 12. sınıflarda 18 saat ders seçerek Fen Bilimleri, Sosyal Bilimler, Eşit Ağırlık, Yabancı Dil alanlarında bir üst öğrenime hazırlanmaktadırlar. Bu bakımdan, Anadolu İmam Hatip Liselerindeki dersler spor, sanat ve yabancı dil derslerindeki az bir farklılık dışında Anadolu Liseleri ile müfredat ve saat olarak aynıdır. İlave olarak öğrenciler analitik düşünme, sentezleme, yorumlama, mukayese etme, sorgulama, araştırma, inceleme, hafızayı kullanma, dil ve hitabet becerilerini geliştiren, özgüvenlerini pekiştiren ve imam hatip okullarına özgü olan Kur'an-ı Kerim, Tefsir, Hadis, Fıkıh, Kelam, Akaid, Siyer, Dinler Tarihi, Hitabet ve Meslekî Uygulama, İslam Kültür ve Medeniyeti dersleri almaktadır.